Tuinaanleg

Als u akkoord bent gegaan met het ontwerpplan en dit is definitief vastgesteld, dan zorgen wij voor een kwalitatief hoogstaande uitvoering van dat plan.

Het aanleggen van een tuin is een vak apart. MB Hoveniers heeft het benodigde vakmanschap en de expertise hiervoor in huis. Al veel kleine en grote tuinen, alsmede (exclusieve) bedrijfstuinen zijn door MB Hoveniers aangelegd. Naast uitvoering van de voorkomende werkzaamheden verzorgen wij ook de benodigde materialen. Tot onze mogelijkheden behoren ook: sierbestrating, het plaatsen van tuinhuisjes, aanleggen van beregeninginstallaties, plaatsen van beschoeiingen, vijvers, metselwerk, tuinafscheidingen en tuinverlichting.

Beplantingsplan

Een heel belangrijk aspect in het ontwerp is het beplantingsplan. Een met zorg en kennis uitgezochte beplanting zal uw tuin pas echt afmaken. De beste combinatie van het ontwerp en de hiervoor uitgezochte beplantingen zullen uiteindelijk de gewenste sfeer gaan bepalen. Belangrijk is ook een goede combinatie met de kleur van de bestrating.

Beplantingen hebben duidelijk een functie in uw tuin. Ze zijn niet alleen alle seizoenen door sfeer- en kleurbepalend, maar ze trekken ook vogels en andere kleine diersoorten aan. De beplanting kan in de herfst en winter groen blijven, bijvoorbeeld in verband met de door u gewenste privacy. Een goede beplanting kan geluid absorberen en fijn stof filteren, waardoor ook aan het milieu wordt meegewerkt.

MB Hoveniers beschikt over de professionele kennis en ervaring om voor een moderne, milieu bewuste, duurzame en sfeervolle beplanting van uw tuin te zorgen.