Vlonders

Een vlonder in de tuin wordt tegenwoordig vaak gebruikt om een terras of looppad te creëren. Zo wordt het praktische gebruik van de tuin vergroot. Een vlonder wordt meestal gemaakt van hout en dat geeft een natuurlijke uitstraling. Net als voor de tuinafscheiding wordt voor het maken van vlonders door MB Hoveniers het gebruik van hardhout met een FSC-keurmerk geadviseerd en gebruikt. Het hardhout wordt betrokken van leveranciers die het hout importeren uit landen die een hardhoutbeleid voeren gebaseerd op herbebossing.

De vakman

De constructie van een vlonder vraagt om een professionele aanpak, dit om de duurzaamheid in het gebruik te kunnen garanderen. Naast de keuze van de houtsoort is het belangrijk dat de draagkracht van de ondergrond bekend is en dat er gebruik wordt gemaakt van palen met een dwarsligger waarop de voldoende dikke vlonderdelen worden geschroefd. De liggers mogen niet te ver uit elkaar worden geplaatst ten behoeve van de stevigheid van de vlonder. Dit alles vraagt om kennis, kunde en ervaring.

MB Hoveniers heeft de expertise, creativiteit en het vakmanschap om een duurzaam product te realiseren. Hierbij wordt rekening gehouden met de vorm, de functionaliteit en het aanzien van het te leveren eindresultaat.